Kennissessie 'Voorkom escalatie'.

De adviseurs van het RABA geven op dinsdag 4 oktober 2022 van 15 tot 16 uur en op donderdag 6 oktober 2022 van 15 tot 16 uur een kennissessie over het voorkomen van conflicten. 

Illustratie van twee hoofden die met elkaar praten in een onbegrijpelijke tekstwolk

Oefening baart kunst

Er ontstaat een conflict op de werkvloer. Wat nu? Je kop in het zand steken en wachten tot het overwaait is niet de oplossing. Want hoe langer je wacht, hoe lastiger zo’n situatie op te lossen is.
Een goed gesprek met elkaar voeren is de eerste stap. Hoe je dat aanpakt, leggen de adviseurs van het RABA graag aan je uit in de online Kennissessie. Ze vertellen je alles over de achtergrond van conflicten en geven tips en oefeningen in luisteren, vragen stellen en een goed gesprek voeren.

Inschrijven voor de Kennissessie

Wil jij ook beter kunnen luisteren en een goed gesprek voeren? Schrijf je dan in voor één van de Kennissessies via het onderstaande formulier. 

Kennissessie op locatie

Het is ook mogelijk dat het RABA naar jouw organisatie toe komt. Wij bieden dan een programma dat volledig wordt afgestemd op jullie wensen. Meer informatie of een afspraak hiervoor maken? Mail dan met raba@rijksoverheid.nl.

Laat een conflict niet escaleren

Als je er met elkaar toch niet uitkomt, dan kan je altijd het RABA inschakelen. Wat ons opvalt, is dat er bij een conflict vaak laat hulp wordt gezocht met soms verstrekkende gevolgen voor zowel de medewerker als de organisatie. Wacht dus niet te lang maar schakel tijdig het RABA in. Gesprekken met de adviseurs van het RABA zijn vertrouwelijk. Er wordt alleen contact met de andere ‘conflict partij’ opgenomen nadat daar toestemming voor verleend is

Bereikbaarheid RABA

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar via 06-31 622 633 of via het contactformulier op de website. Er zijn geen wachttijden bij het RABA en aan de dienstverlening zijn geen kosten verbonden.