Vervolg op succesvolle kennissessies

Afgelopen maand heeft het RABA twee kennissessies gegeven voor medewerkers binnen het Rijk. De interesse was groot. Meer dan 200 collega’s hebben deelgenomen en waren zo enthousiast dat anderen zich bij ons hebben gemeld met de vraag of zij ook een kennissessie kunnen volgen. En dat kan! In het najaar komt er een vervolg, namelijk op dinsdag 4 oktober a.s. van 15 tot 16 uur en op donderdag 6 oktober a.s. van 15 tot 16 uur. Deze sessies zullen via webex plaatsvinden. 

Illustratie van twee hoofden die met elkaar praten in een onbegrijpelijke tekstwolk

Oefening baart kunst

De kennissessies in oktober zijn interactief met de mogelijkheid om te oefenen met vaardigheden die van pas komen in een (beginnende) conflictsituatie. In deze sessies informeren wij jou ook over hoe conflicten ontstaan, hoe ze zich ontwikkelen en escaleren. Vroeg ingrijpen kan erger voorkomen. Wat kan je zelf doen en wat kan het RABA voor je betekenen?

Inschrijven

Wil je je alvast inschrijven voor een Kennissessie? Gebruik dan onderstaand formulier. 

Kennissessie op locatie

Het is ook mogelijk dat het RABA naar jouw organisatie toe komt. Wij bieden dan een programma dat volledig wordt afgestemd op jullie wensen. Meer informatie of een afspraak hiervoor maken? Mail dan met raba@rijksoverheid.nl.

Laat een conflict niet escaleren

Als je er met elkaar toch niet uitkomt, dan kan je altijd het RABA inschakelen. Wat ons opvalt, is dat er bij een conflict vaak laat hulp wordt gezocht met soms verstrekkende gevolgen voor zowel de medewerker als de organisatie. Wacht dus niet te lang maar schakel tijdig het RABA in. Gesprekken met de adviseurs van het RABA zijn vertrouwelijk. Er wordt alleen contact met de andere ‘conflict partij’ opgenomen nadat daar toestemming voor verleend is

Bereikbaarheid RABA

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar via 06-31 622 633 of via het contactformulier op de website. Er zijn geen wachttijden bij het RABA en aan de dienstverlening zijn geen kosten verbonden.